BLOGOVI

Xenonlight - BLOG

PANIK LAMPE

PANIK LAMPE
I mi smo se opredelili za ovaj, pojednostavljen, i opšte prihvaćen, naziv, mada smo saglasni da taj naziv ima podeljena objašnjenja i nazive u usko-stručnoj javnosti.
   
Tako pojednostavljeno nazvane (u daljem tekstu i ovde i u ostalim našim objašnjenjima-opisima ostaje isti) od samog početka njihove primene panik lampe (lampe sa ugrađenom akumulatorskom baterijom) su zastupljene i  na našem tržištu. U ponudi našeg  drušva su od samog početka poslovanja, zapravo od samog osnivanja.                                               
 
One su idealno  (skoro jedino moguće) rešenje u neočekivanim nepogodama: elementarne nepogode, restrikcije u režimu i sistemu napajanja el. energijom, u periodu trajanja izvesnih havarija i slično... Moguće ih je koristiti i u uslovima koji su vaš izbor, kao što je boravak u prirodi (kampovanje, lov, ribolov) i sl...                                                                       
 
Najnovija tehnološka dostignuća u osavremenjavanju ove vrste „lampi“, potiskuju neonsko svetlo (iz njihovog sastava), umesto kojih led diode-led rasveta „donosi“ ekspanziju inovacija i pretvaraju u „rapsodiju nijansi“ svetlosti.
 
Stiglo se  i do pojave solarnih panik lampi, koje se pune-dopunjuju (njihov energetski kapacitet) akumuliranjem sunčeve-solarne energije. Prisutne su i na tržištu R.Srbije.                   
 
Želimo da napomenemo da baterije ovih svetlosnih (ili svetlećih) proizvoda mogu biti ugrađene i u odgovarajuće plafonske lampe, čime se ostvaruje  mogućnost da „plafonjera“ može funkcionisati i kao „obična“ lampa, a i kao panik lampa!    
 
I na kraju, ali ne i manje bitno, moramo naglasiti neke od njihovih karakteristika, koje će zaslužiti vaše interesovanje:
  • savremen i moderan dizajn,
  • koliko god su lake za upotrebu, isto toliko su i lako prenosive,
  • u režimu njihove i „pasivne“ i „aktivne“ eksploatacije, karakteriše ih zaista minimalno zagrevanje, što
  • ​potvrđuje i njihov dug radni vek.
 
                                                                                                                                                                 H V A L A
 
 
P.S. Uvereni smo da možemo sa vama podeliti slogan: “Nema mesta za paniku dok u vašoj upotrebi planirate korišćenje naših panik lampi“!
Dodajte komentar