BLOGOVI

Xenonlight - BLOG

SENZORI

SENZORI
Proširenje asortimana u našoj ponudi je naša trajna obaveza, sve do granica naših mogućnosti. U takvoj aktivnosti zasluženo značajno mesto predstavljaju senzori, odnosno proizvodi sa senzorskim svojstvima. 
 
 


Sigurni smo da je sasvim suvišno objašnjenje bilo kakvih njihovih karakteristika (pa i osnovnih) za osobe čija je profesionalna delatnost rasveta! Ali, uvereni smo da objašnjenja koja slede neće zasmetati, iz prostog razloga što se svakodnevno susrećemo i sa interesovanjima i radoznalih i odvažnih u izboru. 

Zato ćemo, i ovom prilikom pojednostaviti na najneophodniji izbor objašnjivog.                                                                                                        

Senzori pokreta

Senzori pokreta aktiviraju svetlost lampe ( odnosno izabranog rasvetnog tela) registrujući svaki pokret - kretanje u njegovom projektovanom domenu.                                                                                   
senzori pokreta


Senzori dan - noć 

Senzori dan - noć i samim svojim nazivom dovoljno govore, ali reći ćemo, reaguju na promenu dnevne svetlosti. Aktiviraju (uključuju) rasvetno telo „dolaskom“ noći, i isto tako deaktiviraju (isključuju) rasvetno telo pojavom dnevne svetlosti. 
 

Mini senzori

U našoj ponudi mogu se naći i mini senzori za instaliranje u aluminijumske profile (na pokret i na dodir), čija raznovrsnost svakodnevno širi asortiman naših ponuda! Po svom karakterističnom svojstvu, mogu biti instalirani i na zidnim i u plafonskim površinama, zato se najčešće i zovu tako - nadgradni i ugradni senzori. 
 
                                                                 
mini senzori
 
Možemo slobodno reći da su jednostavni za instaliranje-ugradnju, uz napomenu da se montiraju na odgovarajuće (adekvatne) izvore svetla, čime se ostvaruje mogućnost i kontrole i upravljanja njima u različitim uslovima (najčešće noćnim), kao i u različitom režimu rada.

Osim mogućnosti jednostavnog montiranja, njihov moderan i savremen dizajn i oblik pruža mogućnost podešavanja(„štelovanja“) ugla „detektovanja“ (otkrivanja) na projektovanoj površini, kao i mogućnost izbora dužine u (ili na) kojoj će senzor „detektovati“ pokret (zahvaljujući tehničkoj mogućnosti izbora podesivog smera i podesivog nagiba!).
      
Upravo iz navedenih razloga i osobina ovi proizvodi se dokazano ( i zasluženo) smatraju optimalnim (skoro idealnim) rešenjem za: 
  • dvorišta,
  • parking površine,
  • prolaze-hodnike (takozvane „haustore“),
  • stepeništa zgrada,vikendice i sl.
          
Sa ovakvim tehničkim karakteristikama senzori su „nezamenljivi“ u svakom projektu rešavanja sigurnosne zaštite vaših objekata (kuća, vikendica, poslovnog prostora i sl.) od neočekivanih dešavanja ( pokušaji provale-krađe; pa i vremenskih nepogoda.... i sl). Najjednostavnije rečeno, zaštita i bezbednost vaše imovine, sa ovim i ovakvim senzorima u „paketu“ sa odgovarajućim alarmnim uređajima su  „nezamenljivi“, uključujući ih i kao obavezan uređaj prilikom ispunjavanja bilo kakve (i kod bilo koje osiguravajuće „kuće“) polise osiguranja željenog objekta-imovine.  
Dodajte komentar