BLOGOVI

Xenonlight - BLOG

Bežično upravljanje rasvetom

Bežično upravljanje rasvetom

U skladu sa trendovima na svim poljima elektronike sve više se javlja  potreba za digitalnim daljinskim (bežičnim) upravljanjem rasvete. Najčešća je potreba za kontrolisanjem rasvete koja radi na niskim naponima 12V/24V (poput LED traka, LED sijalica), ali neretko i na 220V(gotovi proizvodi, LED lampe i plafonjere).

Kontroleri uglavnom sadrže dva dela : kontrolnu (upravljačku) jedinicu i daljinski upravljač. Kontrolna jedinica se najčešće “krije” u plafonu dok pomoću daljinskog upravljača jednostavno upravljate rasvetnim telima. Komunikacija izmedju daljinskog i same kontrole se vrši na nekoliko načina :

  • RF (radio frekvencija)
  • IR (infracrveno svetlo)
  • Wi-fi/Bluetooth


Kontrole se mogu deliti prema tome koju vrstu rasvete kontrolišu. U zavisnosti od toga možemo ih svrstati u dve osnovne grupe

*monohromatske (jednobojne)

*RGB (proizvodi koji imaju mogućnost menjanja boja)

Noviji modeli na tržištu koji su od skora postali dostupni i u našoj zemlji, nose sa sobom pregršt novih opcija, kao što je opcija da jednim daljinskim upravljačem upravljate sa više različitih zona, što u konkretnom slučaju olakšava posao i samom instalateru, a i krajnjem korisniku. Umesto gomile kablova i daljinskih upravljača, imaćete samo jedan sa kojim, uz pomoć sinhronizacije, možete upravljati različitim pozicijama koje su uparene sa njim.


Bezicno upravljanje rasvetom
 

Moramo spomenuti i novi model daljinskog upravljača 2801E koji ima opciju da uz pomoć jednog prijemnika upravlja sa više različitih zona istovremeno ili odvojeno a od skora se nalazi i u našem asortimanu. Zato ukoliko imate bilo kakvo pitanje, nedoumicu ili problem budite slobodni da nas kontaktirate jer naš stručan tim vam uvek stoji na raspolaganju.

 

 

komentara: 10
  1. Komentari

    Poštovani, interesuje me cena seta od 6 led spot svetala sa daljinskim. hvala unapred

  2. Komentari

    Može li napajati preko akumulatora i koristiti led sijalice koja cena i kako naručiti hvala

  3. Komentari

    Odlicna stvar za nas lenje, koliko kosta to zadovoljstvo, narucio bih ako saljete na kucnu adresu.

  4. Komentari

    Ovo bi mi trebalo, da li saljete brzom postom i koja je cena?

  5. Komentari

    Da li moze da se upravlja iz kuce rasvetom koja je napolju u dvoristu?

  6. Komentari

    Da li postoji mogućnost da se koristi mobilni telefon kao daljinski upravljač?

  7. Komentari

    Cim ne moram da ustajem iz kreveta, meni je super. A sto se dece tice, pa samo ih skloniti negde gde ne mogu da dohvate, to je najmanji problem.

  8. Komentari

    Ja sam skeptičan prema daljinskim upravljačima. Nije neophodno a traži tehničko znanje, Ne veliko ali ipak... nije za starije ljude. A i deca, kada se dokopaju daljinskog upravljača nema bolje igre. korisno je za velike objekte, tržne centre, fabrike, kancelarije i slično, za stanove i provatne kuće stvarno nije neophodno

  9. Komentari

    Postovani koja je cena i da li saljete brzom postom?

  10. Komentari

    Ovo je super stvar. Skoro sam videla kod nekih rođaka i rešila da ću i ja sebi da omogućim ovo bežično upravljanje rasvetom. Stvarno je zgodno kad možete da regulišete svetlo i iz kreveta, preko daljinskog upravljača. Uvek se setim blesavog Mister Bina, kako pre nego što zaspi, gasi svetlo pištoljem. Hehe, da je imao daljinski...

Dodajte komentar