BLOGOVI

Xenonlight - BLOG

Novogodišnja rasveta

Novogodišnja rasveta

Kako se polako približavamo zimskom periodu i nastupajućim praznicima u tom delu godine, moramo razmišljati i o novogodišnjoj dekoraciji koja je zadnjih godina postala neizostavan deo folklora novogodišnjih i božićnih praznika.

 

Novogodisnja rasveta zvezda

 

 

Počevši od ukrasa za jelku, preko svetlećih creva za spoljnu dekoraciju pa sve do ulične i gradske rasvete posebno napravljene za Novu godinu, iz godine u godinu sve je veći izbor i gotovih modela svetiljki za spoljno ukrašavanje sa najrazličitijim oblicima ( sneško, jelka sanke...itd) koje dodatno doprinose trendu kićenja i novogodišnjeg ukrašavanja. Različiti načini njihove primene doprinosili su da ukrašavanje rasvetom bude jednako važno u prvim godinama prazničnih proslava kao i sada.

 

Novogodisnja rasveta jeleni

Bilo da su u pitanju nadahnjujućih simboli tokom zimskog perioda ili dekorativno ukrašavanje jelki ili pak takmičenje sa komšijom u ekstravagantnom ukrašavanju dvorišta i kuće, svetlost je uvek igrala važnu ulogu tokom zimskih praznika. Takodje zimski period i pazničnu sezonu oko Nove godine možemo označiti kao savršenu priliku da kraće dane i duže noći ulepšamo nizom svetlećih lampica koje će vašem domu pružiti vrhunski praznični užitak.

Novogodisnja rasveta kugla

Izrada ukrasnih svetiljki za spoljnu upotrebu se u poslednje vreme zasniva isključivo na LED tehnologiji, bilo da se u izradi koriste creva, trake ili sijalice, i to uglavnom u domaćoj radinosti. Postoji više domaćih i stranih dobavljača koji mogu ponuditi široku paletu svetlećih novogodišnjih ukrasa, ali se na našem tržištu ističe jedan koji može odgovoriti na zahteve i krajnih kupaca i manjih proizvodjača-Xenon Light DOO.

 

komentara: 12
 1. Komentari

  Prelepo kao u bajci.

 2. Komentari

  Približava se Nova Godina, verovatno neće biti masovnog slavlja, ali svako može da okiti svoj dom. Možda će tako biti i bolje, svako ako stavi na prozor one male sijalice, ili ukrase. Sreća je u svakom od nas

 3. Komentari

  Ja sam juce okitila jelku i sada mi treba neko led crevo da ukrasim spolja. Koja vam je cena i saljete li postom?

 4. Komentari

  I ja, od sutra pocinjem sa ukrasavenjem i jako se radujem zbog toga. Kad vec nece biti doceka barem da mi kuca bude top ukrasena.

 5. Komentari

  Slazem se da je najvaznije ostati zdrav, ali ne slazem se da ne treba ukrasavati. Bas zato sto i ne mogu nigde da idem hocu da osetim tu praznicnu atmosferu u domu sto je vise moguce.

 6. Komentari

  Ja neću ukrašavati ovaj put, a sugerišem gradskim vlastima i oni da ne rade to. Razlog korona virus. Treba ostati oprezan a najbolje se ostaje oprezan kada se izbegava okupljanja i razne proslave. Jedna proslava manje u životu, ali anjvažnije je ostati zdrav. Inače rasveta koja se ovde pominje je odlična

 7. Komentari

  Baš sam danas gledala Najdželu Loson, slavnu tv kuvaricu u prazničnoj epizodi. Kaže da kad god može, ide u SAD, u Kanzas siti, pred prvo pajenje novogodišnje rasvete. Bože kako to raskošno izgleda tamo... Nije loše ni kod nas, samo što gradska vlada želi da saa što manje para okiti grad, pa je samo centar zaista lep, a one ostale veće ulice koje se takođe kite, imaju gomilu istih i ne baš lepih ukrasa. Ipak, kad sve to zasija, pa krenem da šetam gradom, osećam se k'o dete, dok gleda novogodišnju jelku. Ima to svojih čari... Ove vaše novogodišnje xenolight svetiljke, one sitne, su zaista predivne. Planiram da pazarim nešto od toga ovih dana...

 8. Komentari

  Nek' priča ko šta hoće al' ja volim taj tzv. novogodišnji kič. Baš me briiga što će neko reći da je kič, bez novogodišnje rasvete kako na ulici tako i u svom stanu, nemam osećaj da nam stižu praznici. Slike su predivne! :)

 9. Komentari

  Obozavam novogodisnje ukrase i rasvetu, evo vec se pripremam da od 01.decembra okitim stan. Ne znam da li je Beograd vec okicen?

 10. Komentari

  jos kada bi oterali ovu koronu do novaka onda bi ovakvo osvetljenje sijalo mnooogo jace :) ali volim osvetljen grad za novu godinu.

 11. Komentari

  Postovani, kojih su dimenzija vase led pahulje i zvezde?

 12. Komentari

  Ova velika kugla je prelepa. Mene uvek vec od 01.decembra uhvati praznicna euforija, obozavam taj deo godine, jer mi je i rodjendan 29.decembra, pa od malena volim da okitim celu kucu, imam cak i 2 jelke, evo vec merkam sta da narucim od led rasvete.

Dodajte komentar