BLOGOVI

Xenonlight - BLOG

Led trake

Led trake
Protokom vremena od pojave prvih TRAKA LED TEHNOLOGIJE pa sve do današnjih-savremenih rešenja, ostvarena su tako intenzivna usavršavanja da im se skoro ne može predvideti ni konačna forma ni konačno tehničko i tehnološko dostignuće. Jednostavno, raspon mogućnosti se širi i usavršava i sve više pogodnosti pruža i dizajnerima i izvođačima instalaterskih radova, a sve više i korisnicima-potrošačima, njima najviše.
 
Broj različitih tipova je sve veći. U porastu je ponuda ovih proizvoda sa:
  • brojem dioda,
  • izborom različitih dimenzija i boja
  • porasta broja mogućih kombinacija  (npr. manje dioda i slabiji - niži intenzitet svetla-osvetljenja i obratno...),
a sve po želji i izboru: neko voli slabije, a neko jače osvetljenje i sl.  Vaš izbor postaje skoro neograničen sada kada je moguće da ih sečete prema sopstvenim željama i potrebama.
 
Najnovije-najsavremenije ponude-izbori mogućnosti koje pružaju prelepi aluminijumski profili (najrazličitijih dimenzija i oblika) dostižu gornje granice savršenstva i lepote osvetljenja.
Ovi profili pružaju velike mogućnosti prilagodljivog lepljenja led traka, čime se ostvaruje optimalan efekat i sigurnost u odvođenju suvišne toplotne energije. Takođe se ostvaruje i sigurnost i preciznost pri montaži na površini na kojoj se postavlja led traka, odnosno led osvetljenje.
 
Pored svega pomenutog ne može se izbeći činjenica da se stalno povećava izbor mogućnosti primene-instaliranja ove vrste osvetljenja: stanovi, poslovni prostori, automobili i sl.
Vek trajanja predstavlja posebno zadovoljstvo za postojan ukus. I kada se svemu tome doda velika otpornost na udare i potrese, na uključivanje-isključivanje, postavlje se pitanje „IMA LI JOŠ ŠTA“?. Odgovor bi bio „IMA“!: karakteriše ih mala potrošnja el.energije i jednostavnost upravljanja u traženju izbora željenih svetlosnih efekata upravo zahvaljujući jednostavnosti elektronskih kontrolera!
 
Sve ovde rečeno-napisano može se smatrati neodvojivim delom INTEGRALNOG OPISA PROIZVODA pod nazivom LED TRAKA, a mogli bismo i nazvati ih TRAKASTI proizvodi LED TEHNOLOGIJE.
 
Jedno bez drugog ne bi moglo činiti pojmovnu celinu ilustracije ove vrste proizvoda led rasvete.
 
Dodajte komentar