BLOGOVI

Xenonlight - BLOG

Rasveta Beograd

Rasveta Beograd

Rasveta u Beogradu kroz vekove

Sveukupan civilizacijski razvoj Beograda najviše je odredio njegov geografski položaj.  Smešten na teritoriji  gde se sreću  istok i zapad, da ima ime ono bi bilo raskršće, a prezimena bi bila dva: istorijsko i geografsko.

I jedno i drugo, sve do današnjih dana, neizostavno je ostavilo i ostavlja tragove uticaja i istoka i zapada, i severa i juga u svim segmentima njegovog viševekovnog koračanja. Na tom putu, koji je bio u svim pravcima, često nije mogao praviti izbor u stvaranju i izgradnji sopstvenog stila, sopstvene kulture i identiteta.

Tome u prilog bilo bi teško bilo šta više dodati od autentične sudbine milenijumskog velikana kakav je Tesla, čija je naučna misao mogla naći svoje materijalno otelotvorenje tek ''tamo  daleko '', daleko od svog roda, preko mora i okeana, da bi čovečanstvu otvorio ''vrata'' koja i danas obasjava još uvek neizmerena svetlost njegove ideje.

Od prve električne sijalice, na koju smo ponosni kao Teslini sunarodnici, ne manje od Edisonovih, koja je zasjala na ovim prostorima, Beograd je uspešno i pratio i primenjivao razvoj i dostignuta rešenja u oblastima rasvete ukupno.

O rasveti u Beogradu brine posebna uprava

U današnjoj gradskoj Upravi postoji Organ, pored ostalih, kao stalno telo čiji je naziv Uprava za Energetiku. U njenom sastavu postoji takođe posebna celina koja isključivo bavi rasvetom grada. Mogao bi se napisati poseban referat o njihovom doprinosu u svim segmentima osvetljenja Beograda. Danas je dovoljno proći gradom i shvatiti da nemate osećaj da je noć jer Beograd sija i po mraku.

Rasveta u Beogradu

Lampioni postavljeni duž ulica, brojni izlozi, restorani svi su se potrudili da prostor o kom brinu upotpune kvalitetnom rasvetom. Danas, svako renoviranje stana, kuće ili poslovnog prostora zahteva ozbiljan pristup ili stručnu konsultaciju u pogledu izbora i postavljanja rasvete. Postoje firme koje daju značajan doprinos u unapređenju u oblasti rasvete grada Beograda. Već duže vreme  one su prepoznatljive i prisutne na brojnim sajmovima, ali i spremne da posavetuju zainteresovane kupce u svojim prodajnim objektima.  Beograd, kao prestonicu, karakteriše raznovrsnost objekata, od isključivo stambenih blokova, preko velelepnih kuća do ambasada i dvorova, a svima je neophodna rasveta bilo da je:

  • baštenska,
  • ulična,
  • scenska,
  • dekorativna ...

 

Kako izabrati kvalitetnu firmu iz oblasti rasvete?

Birajte firmu iz oblasti rasvete koja može  odgovoriti svim vašim zahtevima bez obzira o kom tipu rasvete je reč. Kao kupac, vi se najviše savetujete sa svojim izabranim partnerima (izvođači, enterijeristi, investitori, pa do pojedinačnih partnera, životnih saputnika i sl.), ali trebate uvek imati na umu da izabrana firma, kod koje želite da kupite rasvetu, mora biti vaš pouzdan partner pri izboru, i u pogledu stručnosti u vidu predloga i saveta, ali i pri davanju garancije na izabrane proizvode. Stalnu i verifikovanu proveru kvaliteta , intenzivnu brigu na očuvanju garancijskih prava i kupaca i krajnjih korisnika mogu vam pružiti samo najbolji.

Izaberite pouzdanu firmu i osvetlite budućnost!

komentara: 5
  1. Komentari

    Beograd je lider u mnogim oblastima, pa i u oblasti LED rasvete. Svaka firma otvara svoje predstavništvo prvo u Beogradu pa se dalje šiti po zemlji i regionu. Ponuda LED rasvete je poslednjih godina vrlo dobra, maltene sve što se pojavi na svtskom tržištu dođe i do Beograda, tako da uopšte ne zaostajemo iza svetskih metropola

  2. Komentari

    Nisam jos prosetala da vidim kako je okicen ove godine, bas cu otici za vikend, taman najavljuju i sneg.

  3. Komentari

    "Beograd je, ipak, Beograd", kako to lepo reče Momo Kapor. Poslednjih godina, taj deo koji je Moma zvao "korzo", od Slavije do Kalemegdana je izuzetno lepo osvetljen, naročito u vreme novogodišnjih praznika. Prosto sam ponosna što u njemu živim, i što sam deo ovog divnog grada.

  4. Komentari

    Beograd je najlepsi za novogodisnje praznike, kad je okicen, jedva cekam da prosetam po centru da vidim da li su dodali nesto novo od rasvete.

  5. Komentari

    Beograd je zadnjih godina dosta bolje osvetljen, svidja mi se sto se svetla menjaju po potrebi. Dobio je izgled prave metropole. Naravno uvek moze bolje, novogodisnja rasveta mi je bas extra.

Dodajte komentar