BLOGOVI

Xenonlight - BLOG

PANIK LAMPE

PANIK LAMPE
I mi smo se opredelili za ovaj, pojednostavljen, i opšte prihvaćen, naziv, mada smo saglasni da taj naziv ima podeljena objašnjenja i nazive u usko-stručnoj javnosti.
   
Tako pojednostavljeno nazvane (u daljem tekstu i ovde i u ostalim našim objašnjenjima-opisima ostaje isti) od samog početka njihove primene panik lampe (lampe sa ugrađenom akumulatorskom baterijom) su zastupljene i  na našem tržištu. U ponudi našeg  drušva su od samog početka poslovanja, zapravo od samog osnivanja.                                               
 
One su idealno  (skoro jedino moguće) rešenje u neočekivanim nepogodama: elementarne nepogode, restrikcije u režimu i sistemu napajanja el. energijom, u periodu trajanja izvesnih havarija i slično... Moguće ih je koristiti i u uslovima koji su vaš izbor, kao što je boravak u prirodi (kampovanje, lov, ribolov) i sl...                                                                       
 
Najnovija tehnološka dostignuća u osavremenjavanju ove vrste „lampi“, potiskuju neonsko svetlo (iz njihovog sastava), umesto kojih led diode-led rasveta „donosi“ ekspanziju inovacija i pretvaraju u „rapsodiju nijansi“ svetlosti.
 
Stiglo se  i do pojave solarnih panik lampi, koje se pune-dopunjuju (njihov energetski kapacitet) akumuliranjem sunčeve-solarne energije. Prisutne su i na tržištu R.Srbije.                   
 
Želimo da napomenemo da baterije ovih svetlosnih (ili svetlećih) proizvoda mogu biti ugrađene i u odgovarajuće plafonske lampe, čime se ostvaruje  mogućnost da „plafonjera“ može funkcionisati i kao „obična“ lampa, a i kao panik lampa!    
 
I na kraju, ali ne i manje bitno, moramo naglasiti neke od njihovih karakteristika, koje će zaslužiti vaše interesovanje:
  • savremen i moderan dizajn,
  • koliko god su lake za upotrebu, isto toliko su i lako prenosive,
  • u režimu njihove i „pasivne“ i „aktivne“ eksploatacije, karakteriše ih zaista minimalno zagrevanje, što
  • ​potvrđuje i njihov dug radni vek.
 
                                                                                                                                                                 H V A L A
 
 
P.S. Uvereni smo da možemo sa vama podeliti slogan: “Nema mesta za paniku dok u vašoj upotrebi planirate korišćenje naših panik lampi“!
komentara: 3
  1. Komentari

    Sve zgrade ali i svi kafici, splavovi i klubovi bi trebalo da imaju ...nisam primetio da imaju...uglavnom sam vidjao po trznim centrima i javnim objektima.

  2. Komentari

    Vala baš, dok imate panik lampe, nema mesta za paniku. Korisna stvarčica.

  3. Komentari

    Da se ja pitam zakonski bih obevazao da sve zgrade imaju ovakva svetla i panik lampe. KOliko sam upoznat samo mali procenat novogradnje imaju ovakve lampe. Ne treba čekati elementarnu nepogodu da bi se video njihov značaj.

Dodajte komentar