BLOGOVI

Xenonlight - BLOG

SENZORI

SENZORI
Proširenje asortimana u našoj ponudi je naša trajna obaveza, sve do granica naših mogućnosti. U takvoj aktivnosti zasluženo značajno mesto predstavljaju senzori, odnosno proizvodi sa senzorskim svojstvima. 
 
 


Sigurni smo da je sasvim suvišno objašnjenje bilo kakvih njihovih karakteristika (pa i osnovnih) za osobe čija je profesionalna delatnost rasveta! Ali, uvereni smo da objašnjenja koja slede neće zasmetati, iz prostog razloga što se svakodnevno susrećemo i sa interesovanjima i radoznalih i odvažnih u izboru. 

Zato ćemo, i ovom prilikom pojednostaviti na najneophodniji izbor objašnjivog.                                                                                                        

Senzori pokreta

Senzori pokreta aktiviraju svetlost lampe ( odnosno izabranog rasvetnog tela) registrujući svaki pokret - kretanje u njegovom projektovanom domenu.                                                                                   
senzori pokreta


Senzori dan - noć 

Senzori dan - noć i samim svojim nazivom dovoljno govore, ali reći ćemo, reaguju na promenu dnevne svetlosti. Aktiviraju (uključuju) rasvetno telo „dolaskom“ noći, i isto tako deaktiviraju (isključuju) rasvetno telo pojavom dnevne svetlosti. 
 

Mini senzori

U našoj ponudi mogu se naći i mini senzori za instaliranje u aluminijumske profile (na pokret i na dodir), čija raznovrsnost svakodnevno širi asortiman naših ponuda! Po svom karakterističnom svojstvu, mogu biti instalirani i na zidnim i u plafonskim površinama, zato se najčešće i zovu tako - nadgradni i ugradni senzori. 
 
                                                                 
mini senzori
 
Možemo slobodno reći da su jednostavni za instaliranje-ugradnju, uz napomenu da se montiraju na odgovarajuće (adekvatne) izvore svetla, čime se ostvaruje mogućnost i kontrole i upravljanja njima u različitim uslovima (najčešće noćnim), kao i u različitom režimu rada.

Osim mogućnosti jednostavnog montiranja, njihov moderan i savremen dizajn i oblik pruža mogućnost podešavanja(„štelovanja“) ugla „detektovanja“ (otkrivanja) na projektovanoj površini, kao i mogućnost izbora dužine u (ili na) kojoj će senzor „detektovati“ pokret (zahvaljujući tehničkoj mogućnosti izbora podesivog smera i podesivog nagiba!).
      
Upravo iz navedenih razloga i osobina ovi proizvodi se dokazano ( i zasluženo) smatraju optimalnim (skoro idealnim) rešenjem za: 
 • dvorišta,
 • parking površine,
 • prolaze-hodnike (takozvane „haustore“),
 • stepeništa zgrada,vikendice i sl.
          
Sa ovakvim tehničkim karakteristikama senzori su „nezamenljivi“ u svakom projektu rešavanja sigurnosne zaštite vaših objekata (kuća, vikendica, poslovnog prostora i sl.) od neočekivanih dešavanja ( pokušaji provale-krađe; pa i vremenskih nepogoda.... i sl). Najjednostavnije rečeno, zaštita i bezbednost vaše imovine, sa ovim i ovakvim senzorima u „paketu“ sa odgovarajućim alarmnim uređajima su  „nezamenljivi“, uključujući ih i kao obavezan uređaj prilikom ispunjavanja bilo kakve (i kod bilo koje osiguravajuće „kuće“) polise osiguranja željenog objekta-imovine.  
komentara: 5
 1. Komentari

  Koja je cena senzora na pokret?

 2. Komentari

  E ovo mi treba... Da stavim ispred kuće, da mogu da vidim ljude kad priđu kapiji. Svake jeseni, kad počne ovako rano da se smrkava kao sad pričam o tome i hoću da kupim, pa nikako. E sad hoću. Koja im je cena?

 3. Komentari

  Da, to je ugrađeno pre nego što smo se doselili, ponekad radi dobro ponekad ne. Preptostavljam da je nešto oko štelovanja, mada nisam stručnjak

 4. Komentari

  Imate li senzor koji reaguje na pokret?

 5. Komentari

  Volim svetlo sa senzorima. U našoj zgradi je ugradjeno ulazu, tako da nema potrebe od prekidača koji se stalno kvare ili lome. Jedina zamerka je što ponekad kasni svetlo, tako da čovek može stići do pola hodnika u mraku, pa tek onda da se upali svetlo. Verovatno je nešto u podešavanjima, pa bih zamolio ako neko čita komentare da objasni kako se to može rešiti

Dodajte komentar